פורמס הינה פלטפורמה בשיתוף משרד עורכי הדין יוחאי אדרי לחיצה כאן ומתחילים

איחוד עוסקים במודל חשבוניות ישראל

רפורמת חשבוניות ישראל ממש כאן, לעסק מורשה ופטור זה יחסית קל, אבל הנושא הופך מורכב יותר כאשר מדובר על שותפויות, אז מה למעשה קורה באיחוד עוסקים ובחברות בע"מ עם יותר מדירקטור אחד? כל המידע מחכה לכם כאן.

האם יש שוני ברישום למערכת הקצאת מספרי חשבוניות של רשות המיסים כאשר מדובר על חברה בע"מ, שותפות או איחוד עוסקים?

כן, הרישום למערכת הקצאת מספרי חשבוניות ברשות המיסים במסגרת מודל חשבוניות ישראל מורכב ממספר שלבים (אפשר לשים לינק לעמוד הייעודי באתר הרשות שמסביר על 5 השלבים). אין בעיה לצלוח אותו בקלות וללא התערבות של עו"ד ככל ומדובר על חברה בע"מ שלה רק דירקטור אחד או כשמדובר  בעוסק מורשה. "הבעיה" מתחילה כאשר מדובר על איחוד עוסקים, (שותפות) או חברות בע"מ כאשר יש יותר מדירקטור בחברה. שם למעשה התהליך הופך למעט מורכב יותר - אבל בדיוק בשביל זה יש את פורמס שמספקים את הפתרון בצורה מהירה ודיגיטלית לחלוטין.

מה הן רמות ההרשאה הקיימות במודל חשבוניות ישראל עבור חברות בע"מ, שותפות או באיחוד עוסקים?

במסגרת המערכת של מודל ישראל, הוגדרו שלוש סוגי הרשאות בהתאם לרמת הגישה למידע ולמי שרשאי להוסיף ולנהל את ההרשאות השונות. דרגת ההרשאה הגבוהה ביותר היא דרגת הרשאה של מורשה על.  במקרה של חברה בע"מ עם יותר מדירקטור אחד, של שותפות ושל איחוד עסוקים, יש צורך לבצע מינוי של מורשה על כחלק מתהליך ההרשאה למודל חשבוניות ישראל. מורשה העל יכול להסמיך תחתיו מורשים נוספים לביצוע פעולות במודל חשבוניות ישראל, הנה טבלת ההרשאות:
 

רמת הרשאה איחוד עוסקים וחברות בע"מ
הרשאה ברמה 1 מורשה על - מוזן ע"י המייצג לאחר אישור עו"ד
הרשאה ברמה 2 מורשה - מוזן ע"י מורשה על
הרשאה ברמה 3 משתמש - מוזן ע"י מורשה או מורשה על.

אז איך הופכים למורשה על כאשר מדובר על חברה בע"מ, שותפות או איחוד עוסקים?

אז מהו המסלול שצריך לעבור כאשר מדובר על איחוד עוסקים (שותפות / חברה בע"מ שבה מעל לדיקרטור אחד או איחוד עוסקים?) הנה הפירוט:

  1. המיצג מול רשום רשות המיסים (עו"ד / רואה חשבון), צריך להעביר אל רשות המיסים את הפרטים של "מורשה העל".
     
  2. מורשה העל צריך להעביר אל המיצג מסמך אשר חתום ע"י עו"ד על מסמך המאשר זאת בפורמט קבוע.
     
  3. המיצג מזהה את מי אשר מבקש את האישור כ-"מורשה העל", בעזרת ת.ז.
     
  4. המיצג מכניס אל מערכת ייעודית בפורטל המייצגים את פרטי מורשה העל כולל המסמך המאומת ע"י עורך הדין.
     
  5. כעת, הבקשה תגיע אל מע"מ לצורך בחינה ואישור (שיקח כ-5 ימי עסקים), במידה ולא הובעה התנגדות ע"י משרדי מע"מ  - האישור יכנס לתוקף באופן אוטומטי.
     
  6. לאחר מכן מורשה העל אישור ויכול להתהליך בתהליך רישום וזיהוי עצמי לשירותים הדיגיטלים ברשות המיסים ויכול לרשום את התאגיד במערכת. כעת יוכל גם לתת הרשאות ברמה 2 וברמה 3 ולעשות שימוש במודל חשבוניות ישראל.

הפורמט שצריך לחתום עליו ע"י עו"ד והשירות של פורמס

אז מה אנחנו בפורמס למעשה עושים? השירות שלנו הוא לספק לכם את הפתרון הדרוש על מנת להפוך ל"מורשה על", במקרים של איחוד עוסקים, שותפויות, חברות בע"מ ותגידים עם יותר מ-דיקרטור אחד. כאשר יש צורך בחתימה על מסמך עו"ד המאשר ומאמת כי המבקש יכול לשמש כ"מורשה על" - אנחנו נכנסים לתמונה ועם מסמך חתום ע"י עורך דין ועם הפורמט המקובל על רשות המיסים ומשרדי מע"מ.
 

פורמט מינוי מורשה מטעם תאגיד
בתמונה: כך נראה פורמט אישור מורשה על באיחוד עוסקים

 

מעוניינים שנציג יחזור אליכם?
מלאו פרטים ונשוב אליכם במהירות: